10 keer creatief op een bruiloft

28 mei 2017

creativity on a wedding

Ben je druk bezig met de voorbereidingen voor je bruiloft? Ben je op zoek naar de actuele trends van dit moment voor je bruiloft? Wij hebben allerlei leuke tips voor je bruiloft op een rijtje gezet. Wat ons vooral opvalt is dat eigenlijk alle bruiloft trends voor 2017 en 2018 te maken hebben met creativiteit en vooral een bruiloft creëren die bij JOU past, waar jij jezelf kunt zijn… Lees snel verder en ontdek wat in 2017, en vooral ook vast in 2018 populair is.

1) Handlettering

Je kent het vast wel, van die leuke handgeschreven teksten en leuke doodle tekeningen, op winkelruiten, krijtborden, in restaurants, reclamefoldertjes, overal kom je het tegen. Het geeft iets creatiefs, unieks, iets eigens. Unieke trouwkaarten, menukaarten of bordjes in de feestzaal. Houten borden of krijtborden met handlettering kun je prima zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. Daarbij zie je vaak allerlei natuurlijke materialen terugkomen zoals hout, kraft papier, touw en bloemen.

2) Letterpress Trouwkaart

Dit is naar mijn idee op dit moment de allermooiste manier om je trouwkaarten te maken. Eigenlijk is het een klassieke methode van boekdruk die weer terugkomt in een nieuw jasje. Veelal kleine bedrijfjes gebruiken het voor het maken van unieke kaarten. Een soort nostalgie die resulteert in een héél tof resultaat. Meestal wordt er héél dik papier voor gebruikt en de te drukken tekst en afbeeldingen worden als het ware IN de kaart gedrukt. Dit ligt dus verdiept in het papier, je kunt het voelen. Het is handwerk en wordt gedaan door liefhebbers en juist die mensen kunnen je heel goed helpen om iets te maken dat mooi bij jullie trouwdag past.

3) Géén Traditionele Trouwambtemaar

We zijn zo gewend dat de lokale trouwambtenaar van de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt jullie huwelijk sluit…maar wist je dat dat zoveel origineler kan! Een particuliere trouwambtenaar huur je gewoon zelf in. Vaak krijg je een veel persoonlijkere, mooiere invulling van de huwelijksvoltrekking wanneer je zelf je trouwambtenaar kiest. Zoek je een bekende Nederlander? Dirk Zeelenberg, bekend van o.a. de TV serie Divorce kun je inhuren voor je bruiloft! Heb je een hetero/lesbisch huwelijk in de planning? Een speciale ‘roze’ trouwambtenaar staat voor je klaar. Er zijn inmiddels vele zelfstandig trouwambtenaren in Nederland werkzaam.

4) Candy Buffet

Een trend op bruiloften, die volgens mij uit Engeland overwaait, is een heus snoep buffet op je trouwfeest. Maak een fraai versierde tafel met allemaal glazen, potten, schalen, met snoepjes. Een slimme plek voor je candy buffet is vlakbij de photobooth. Dat is vaak een wat rustigere plek, verder bij de dansvloer vandaan. Misschien stel je je buffet samen in allerlei kleuren, of juist gestyled in de kleuren van je bruiloft. Je kunt inmiddels op veel plekken puntzakjes, emmertjes, bakjes en glaasjes kopen waarin je gasten zelf snoepjes kunnen scheppen. Een lekkere zoete verrassing voor de gasten. Je kunt lekker gaan shoppen in snoepwinkel, maar kunt ook creatief zelf aan de slag om allerlei kleine lekkernijen te maken.

5) Creatief Met Je Diner

Het buffet en het 3-gangendiner kennen we wel, op zich natuurlijk altijd goed. Maar er wordt steeds creatiever ingespeeld op het eten tijdens een trouwdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een BBQ aan het strand of op het terras? Het is redelijk simpel, maar erg gezellig en smakelijk. Ook helpt het je gasten te bewegen en meer met andere te kletsen dan alleen met degene die naast je zit. Of denk eens aan een walking dinner! Hierbij serveert de bediening allerlei kleine gerechten. Je eet het makkelijk uit de hand op en samen met de locatie kies je de leukste gerechtjes. Of kies voor een paar foodtrucks of een tuktuk met live-cooking.

6) Creatief Bij De Goudsmid

Wist je dat je in een workshop bij de goudsmid als aanstaand bruidspaar zelf je trouwringen kunt maken? Zó origineel!

7) Wees Origineel Met Je Vervoer

Die prachtige oldtimers en limousines blijven geweldig voor een rit op je trouwdag. Maar snuffel eens rond voor een creatievere vorm van vervoer. Kom samen op de bakfiets, huur een volkswagenbusje, een lelijk eendje of misschien wel een tuktuk, in een sloep over het water, met een Vespa of een ‘oldschool’ brommer naar het stadhuis! Pas kwamen we op een bruiloft in Rotterdam en daar werden alle gasten vervoerd van de parkeerplaats naar de feestlocatie met de Watertaxi.

8) Een Trouwkunstwerk Maken Met Je Gasten

Zet een grote schildersezel en verf neer in de feestzaal. Elke gast mag iets leuks schilderen. Na afloop neem je een origineel en creatief kunstwerk mee naar huis als aandenken aan je trouwdag.

9) Creatieve Trouwlocatie

Wilde je ‘gewoon’ trouwen in het gemeentehuis? Natuurlijk kan dat, altijd goed, maar weet je dat het ook veel origineler kan? Misschien kun je wel trouwen in de disco of kroeg waar jullie elkaar ooit ontmoeten. Of trouw in de branding op het strand. Of prachtig onder de bomen, middenin het bos. Maar ook veel trouwlocaties hebben tuinen met prieeltjes ingericht waar je mooi in het groen, dichtbij een feestzaal kunt trouwen. Maak het persoonlijk, denk creatief en zoek wat bij jullie past.

10) De Bruidstaart Kan Zovéél Creatiever!

Bij de bakker of de trouwlocatie je bruidstaart bestellen is nog steeds prima, al zijn er allerlei creatieve bakkers ontstaan die zich richten op bruidstaarten. Bijzondere, unieke, gepersonaliseerde taarttoppers. Bijvoorbeeld jullie namen uit hout gesneden voor bovenop de taart…fruitttaarten, naked cakes, handlettering op je bruidstaart, echte bloemen op je taart, niets is tegenwoordig te gek!

De conclusie? Die is eigenlijk heel simpel! Een bruiloft is steeds meer een weerspiegeling van wie JIJ bent, wat JIJ doet en wat JIJ fijn vindt. Ben je strandmens, zoek dan een mooi plekje op het strand om te trouwen. Ben je een zoetekauw? Waarom dan allerlei liflafjes serveren aan je gasten terwijl je een zalig candy buffet neer kunt zetten! Wees jezelf. Zo simpel is het. Maak van je trouwdag een dag die bij je past, wees creatief en verras je gasten met een onvergetelijke dag.

Geniet ervan!

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media