10 Perfecte alternatieven voor je trouw gastenboek

22 april 2017

guestbook alternative

Op elke bruiloft is het te vinden: Het traditionele gastenboek. We kennen het allemaal wel, een klassiek boek dat bij de ingang ligt waar iedere gast even z’n naam in krabbelt, soms nog voorzien van een gelukswens. Helaas wordt het gastenboek na de bruiloft vaak nooit meer opengeslagen…

Dat is natuurlijk ontzettend zonde – en daarom gaan wij je helpen met de leukste alternatieven voor gastenboeken die wij tegen zijn gekomen op bruiloften waar we met onze photobooths te gast waren.

Onze Top 10 Voor Een Alternatief Gastenboek Op Een Rijtje

1. Wensboom Als Gastenboek

Onze absolute topper was een originele vaas gevuld met takken. Alle gasten maken bij binnenkomst een selfie in het fotohokje en schrijven vervolgens een gelukswens op een kaartje. Hun selfie én gelukswens knijperden ze met kleine knijpertjes aan 1 van de takken. Na afloop kon de gevulde boom een prachtig plekje bij het bruidspaar in de kamer krijgen.

guestbook wish tree
guestbook alternative

2. Foto Gastenboek

Een heel simpel alternatief voor het traditionele gastenboek. Pak een leuk hip gastenboek, wij verkopen ze bij onze photobooths, maar je vindt ze ook volop op het internet. Gasten maken een selfie bij ons fotohokje en plakken een strookjes met selfies in het gastenboek. Zet er leuke rolletjes tape bij om de strookjes in te plakken én een pot met gekleurde pennen. Na het inplakken schrijven je gasten gewoon wat leuks bij hun foto. Zo heb je een lekker bladeralbum gekregen met grappige foto’s én leuke teksten.

3. Selfie Kunstwerk Canvas

Deze vonden we zo geschikt voor vele bruidsparen dat je ‘m ook bij ons kunt bestellen! Aan de zijkant van onze photobooth met gordijn hangen waslijntjes met knijpers waaraan we gedurende een feestje allemaal fotostripjes vastmaken. Een bruidspaar vond dit zo leuk dat ze een groot canvasdoek hebben gemaakt met daaraan waslijntjes en mini-knijpertjes. Aan deze waslijntjes hebben ze na afloop alle selfies gehangen. Deze canvas heeft nu een prachtig plekje in huis gekregen! Wil je ook zo’n tof kunstwerk? Boek bij ons je photobooth en als extraatje bestel je een canvas met waslijntjes en knijpertjes. Wij zorgen voor een toffe schildersezel en gedurende het feest knijperen al je gasten de waslijntjes helemaal vol!

4. De Receptieboek WC Deur

Verrassend was de deur die we aantroffen op een feestlocatie. Eerst was de reden wat onduidelijk, maar toen het feest begon werd het duidelijk. Het was de WC deur van het bruidspaar, ‘gestolen’ door de ceremoniemeester. Alle gasten plaatsten hun naam en gelukswens. Na afloop werd de deur weer keurig teruggehangen thuis bij het bruidspaar.

5. Creatieve Vragenkaartjes

Geen zin in alleen de naam van je gasten en een gelukswens? Maak dan leuke vrolijk gekleurde kaartjes met een originele vraag ‘Hoe moeten we ons 1ste huwelijksjaar vieren’, ‘Hoe moeten we onze kinderen noemen’, ‘Wat is je eerste herinnering van ons als stelletje’, ‘wat moeten we volgens jou ooit eens samen doen’ … geef elke gast bij binnenkomst 2 kaartjes en zet een leuke doos neer waar ze na het invullen de kaartjes in kunnen doen. Geef het doosje een leuke plek in je woonkamer en lees elke avond een paar kaartjes.

guestbook question cards
guestbook question card

6. Vriendenboek

Ken je de vriendenboekjes van de lagere school nog? Superleuk om naar terug te kijken. Maak daar maar eens een creatieve variant op.
Maak A5 velletjes die je print met ruimte voor een foto en een aantal vragen. In de photobooth een fotootje maken voor op het blad, zet er een paar vragen op ‘naam’, ‘geboortedatum’, ‘bijnaam’, ‘waar kennen wij elkaar van’, ‘onze herinnering die we het liefst zouden vergeten’,’jouw speciale wens voor ons’. Verzamel de bladen van iedereen en laat ‘m leuk inbinden tot boek.

7. Gastenboek Van Steen

Met mooie platte, witte stenen. Zorg voor stiften. Iedere gast schrijft een persoonlijke boodschap. Alle stenen worden in een mooie grote pot op tafel gezet. Het leuke is dat het bruidspaar na afloop alle stenen thuis een mooi plekje kan geven. Bijvoorbeeld in een overdekt stukje van de tuin of binnen een collectie maken en de stenen mooi aan de muur hangen.

8. Vogelkooi

Een andere leuke suggestie is om een grote vogelkooi neer te zetten – voor de lovebirds – samen met een mandje met speciale kaartjes voor boodschappen. De gasten kunnen hun persoonlijke gelukswens op de kaartjes schrijven en deze aan de vogelkooi vastzetten. Daarnaast, om het af te maken kun je ook twee schattige vogeltjes in de kooi hun liefdesnestje laten maken. Zo krijgt het bruidspaar direct twee nieuwe vriendjes om hun te vergezellen thuis!

9. Magneetfoto’s

Wil je het liefste een ‘flexibel’ gastenboek dat je makkelijk mee kunt nemen, overal kunt neerzetten en dus overal van kan genieten? Dan is het magneetfotoboek misschien wel wat voor je. Het enige wat je nodig hebt zijn speciale magneetjes en een fotograaf die kleine (of grote) foto’s kan maken. Zet bij de ingang een groot magneetbord neer en alle gasten kunnen daarop hun foto en wensen neer-magneten. Later wanneer de bruiloft voorbij is kun je alle fotomagneten meenemen en bijvoorbeeld op je koelkast vastzetten. Of je hangt alles op aan een groot magneetbord als een muurschilderij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

10. Het Fotoboek Én Gastenboek

Als laatste een idee dat na de bruiloft eigenlijk pas afgemaakt wordt : een dubbel gastenboek én fotoboek in één. Laat je gasten een foto van zichzelf uit het fotohokje op jullie bruiloft in het fotoboek plakken met een persoonlijke wens. De volgende bladzijde moet leeggelaten worden. Deze lege pagina is voor jullie zelf om foto’s van het feest in te plakken. Je kunt hier je eigen foto’s, of foto’s gemaakt met de smartphones van alle familie/vrienden/kennissen plakken, of je laat onze party fotograaf foto’s maken op het feest. Omdat het fotoboek nog niet ‘af’ is na het feest ga je er een paar weken later gegarandeerd mee verder om het af te maken!

Ik denk dat ik je een aantal leuke alternatieven heb laten zien voor het traditionele gastenboek. Veel leuker, verrassender én je zult er met veel plezier later nog eens naar kijken.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media