5 TOP TIPS VOOR DE PLAATS VAN HET FOTOHOKJE

17 november 2017

best spot for photobooth

Fotohokjes kennen we wel. Op het station om een foto voor je ID kaart te maken. Of op een feestje voor de lol. Heb je er zelf weleens over gedacht? Wil je voor jouw feest een fotohokje huren? Helemaal niet zo’n gek idee. Photobooths zijn namelijk dé smaakmaker voor een hip feestje. En op je bedrijfsevenement maakt een fotohokje de sfeer goed los!

Maar ga je een fotohokje huren, wat is dan de beste plek om deze te plaatsen? Stel je voor dat je een trouwfeest organiseert. Dan kan de photobooth bijna overal worden geplaatst. Toch zijn er wat zaken waar je op kan letten. Zodat het plaatsen van je fotohokje gegarandeerd een succes is. En al je gasten er van kunnen genieten. Wij hebben deze voor je uitgezocht en geven je de beste tips.

Bij het plaatsen van een fotohokje moet je letten op:

  • De zichtbaarheid. Het is aan te bevelen om het fotohokje zichtbaar te hebben tijdens het moment van gebruik. Is dit tijdens de receptie? Dan wil je het fotohokje in of naast de receptiezaal hebben staan. Is dit tijdens het feest? Je raadt het al: plaats het fotohokje bij de ingang van de feestzaal. Gasten zien en horen vrienden en bekenden gebruikmaken van het fotohokje. Dit werkt enorm aanstekelijk. En dat is het moment dat het storm gaat lopen. Helemaal als er ook props aan te pas gaan komen. Dit zijn bijvoorbeeld maffe brillen, pruiken en bordjes met cartoonteksten. Zodra er echt veel beweging om het fotohokje is dan weet je het zeker: het is een succes!
  • Toegankelijkheid : Het is vanzelfsprekend het beste om het fotohokje op een toegankelijke plek te plaatsen. Vermijd het plaatsen op een andere verdieping bijvoorbeeld. Of een locatie die te ver weg is van het hoofdevenement. In dat geval gaan gasten er waarschijnlijk wel heen. Maar na een fotosessie is het wel weer klaar. Want mensen vinden het niks om heen en weer te moeten lopen. En de lol van het gebruik van een fotohokje is juist het vele herhalen!
  • De weersverwachting : In Nederland moet je natuurlijk altijd een slechtweerplan hebben. Dus voor elke activiteit die buiten plaatsvindt moet je een alternatief hebben. Zelfs als het hoogzomer is! Een fotohokje mag natuurlijk nooit nat worden met alle apparatuur. Maar organiseer niet alleen een partytent voor de photobooth. Als het regent en het pad naar het fotohokje is niet beschut, dan zullen weinig gasten er gebruik van maken.
  • Te veel entertainment op één plek : Als je al het vermaak op één plek neerzet creëer je chaos. Muziek, fotohokje, ballonnen, dansen. Het kan je gasten overdonderen als er teveel keus is. Zeker als dit op hetzelfde moment én dezelfde plaats is! In dat geval is het verstandig om een specifieke plek alleen voor het fotohokje te regelen. Je gasten hebben dan meer tijd om van het moment te genieten. Ze zullen meer foto’s nemen en de kiekjes zullen veel creatiever zijn!
  • Kinderen : Een fotohokje is entertainment voor iedereen; kinderen, tieners, volwassenen en ook (juist!) oma en opa!. Dat is namelijk de kracht van een photobooth. En juist op een trouwfeest is het fotohokje extra aantrekkelijk voor kinderen. Een hoop schitterende props om aan te trekken, oneindig veel foto’s die genomen kunnen worden. Het plaatsen van het fotohokje direct naast het vermaak van kinderen kan daarom niet zo slim zijn. Je loopt dan het risico dat ze het fotohokje zullen ‘veroveren’. Heel schattig, maar natuurlijk niet de bedoeling. Het is beter om de kinderen naar het fotohokje te brengen als er tijd en plaats is voor hun fotomoment! En daarna weer rustig spelen aan de andere kant van het feestgedruis.

Houd je deze vijf punten in de gaten, dan zal het zeker goedkomen met je fotohokje. Uiteindelijk is dit bijna autonoom entertainment. Je gasten vermaken zich er vanzelf mee. Een bonustip voor het plaatsen van een fotohokje: een aparte ruimte net buiten de feestzaal. Natuurlijk goed aangegeven met originele signalering. De gasten volgen de pijlen en komen terecht in de fotokamer! Een leuk idee is om de muur van de ruimte vol te hangen met foto’s van je feest. Die zal in de loop van de avond steeds voller worden!

Ben je warm geworden voor het huren van een fotohokje? Kies dan uit een van onze vele verschillende photobooths. Van klassiek fotohokje met een gordijn tot een hippe, moderne magische fotospiegel; wij hebben een fotohokje voor elke gelegenheid. Neem contact met ons op voor meer informatie of plaats direct een optie of reservering.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media