7 trends voor huwelijksfeesten in 2022

2 januari 2022

Als we over één ding kunnen zeggen dat het “niet meer van deze tijd is” dan is het een gi-gan-tisch huwelijksfeest met honderden gasten die vrij gaan en staan waar ze willen en de pannen van het dak swingen. Waar we vroeger onze vervelende dronken oom liefst niet zouden uitnodigen, is het nu “tante Corona” die roet in het eten komt strooien. Laten we hopen dat we binnenkort weer de dronken oom mogen uitnodigen en zelfs waarderen dat hij op je huwelijksfeest erbij mag zijn.

Wij hopen vooral op weer te mogen feesten. De trends voor 2022 liggen al duidelijk op tafel: geen grote feesten, maar intieme vieringen en ceremonieën. Zullen we samen kijken naar hoe die bruiloften ingevuld worden?

1.  In hemelse sferen

Velen kregen tijdens de voorbije coronaperiode inzichten in het werk dat ze doen, in de gevoelens die ze daarbij krijgen, in vriendschappen die ze wel of niet meer willen… kortom: mensen zijn gaan nadenken over algemene zelfzorg. Ook spiritualiteit werd in het leven toegelaten.

Die evolutie zal ook te merken zijn op huwelijksfeesten: kiezen voor een hemels thema zoals de maan, sterren of de zon is in. Doorzichtige trouwjurken versierd met sterren of manen zullen regelmatig in beeld verschijnen.

2. trouwen in de tuin

Door CoVid kregen we de kans om (opnieuw) te houden van de prachtige natuur die ons omringt. Onze wereld werd kleiner door lockdowns en zo spendeerden we meer tijd in en om ons eigen huis. Het zal je dan ook niet verbazen dat romantische bruiloften in de achtertuin of op groene, dromerige locaties meer zullen voorkomen. Bruiloften in de achtertuin vergen best wat organisatie en zijn ook niet in elk seizoen aan te raden, maar je bezorgt de gasten wel een unieke locatie en het feest kan doorgaan zolang je wil!

3. Bruiloft op een weekdag

De evenementenindustrie heeft een enorme achterstand aan bruiloften opgelopen omdat vele feesten werden uitgesteld door corona. Wie zijn of haar feest liever niet té lang uitstelt, kan kiezen om het op een avond doordeweek te geven. Het vergt wat meer van jouw gasten omdat ze de dag erna hoogstwaarschijnlijk weer gaan werken, maar als je iemand bent die wél houdt van een feest, maar niet van nachtbraken dan is een “weekfeest” perfect voor jou! Goedkopere tarieven en betere beschikbaarheid van droomlocaties en leveranciers is een extra plus. 

white wedding chairs
welcome to our wedding

4. Huwelijkspicknick

Picknicken is nog één van die geweldige opkomende trends. Omwille van het afstand houden en veiliger feesten in de open lucht, herleeft de ouderwetse picknick. Beeld je geen muffe broodjes met ranja in, maar tot in detail versierde manden per gezin, een apart picknickdeken en een prachtige, boho-like bruid en bruidegom. Veilig en toch gezellig, dat is de bedoeling. Probeer wel om  een overdekte locatie in de buurt te hebben waar je kan schuilen bij regenval.

 5. Back to basics: zwart-wit

Huwelijksfeesten worden weer eenvoudig, met zwart en wit als hoofdkleuren. Back to basics, zeg maar. Exuberant en over the top is moeilijk na deze crisistijd, maar laat je niet misleiden: zwart-wit mag dan eenvoudig lijken, het zijn vooral de grafische details die zorgen voor de luxueuze uitstraling. Denk aan krullen en sierlijke handschriften op de uitnodigingen, prachtige kanten details aan jurken of dassen en zoveel meer.

6. De eerste dans buiten

Veel stellen begeleidden de afgelopen twee jaar hun gasten uit de eetzaal naar het terras, een open plaats of een deel van de tuin, wanneer het tijd was voor de openingsdans. Veelal was dit om veiligheidsredenen, maar bij goed weer zal deze trend ook voortgezet worden. Terug naar wie je bent en met de liefde van je leven die eerste magische dans uitvoeren, één zijn met jouw nieuwe partner en de natuur. Wij vinden het alvast een über romantisch idee.

7. Locaties met een thuisgevoel

Gezelligheid en een thuisgevoel creëren, dat is een trend die zich zeker zal voortzetten in 2022. We hebben onze huizen helemaal sfeervol gemaakt net omdat het vaak de enige plaats was waar we konden afspreken. Locaties die een thuisgevoel uitstralen, winnen aan populariteit. De gasten voelen zich goed waardoor de atmosfeer huiselijk wordt. Zo krijg je een intiem huwelijksfeest, zelfs als je veel mensen uitnodigt.

Gefeliciteerd!

Ga jij trouwen in 2022? Dan hebben we je hopelijk al wat leuke feestideeën kunnen bezorgen. We wensen jou het meest magische en meest onvergetelijke huwelijksfeest toe!

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media