Word jouw eigen marketeer zonder moeite!

23 oktober 2020

photobooth buy

Geld in de prullenbak

Je betaalt maandelijks een freelancer om de SEO op jouw website perfect in orde te krijgen en die persoon zorgt er meteen ook voor dat er dagelijks een nieuwe social media post voor jouw bedrijf online gaat. Of je hebt een bom geld uitgegeven aan een online cursus die je uitlegt hoe je jouw social media kan inzetten voor de marketing van jouw bedrijf. Allemaal euro’s die wel wat effect gehad hebben, maar als je eerlijk bent, had je toch meer waar voor je geld verwacht. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijd die je zélf aan jouw zakelijke social media profiel spendeert…

Een photobooth is de oplossing!

Op zoek naar een tijd- en geldbesparende oplossing, komt de photobooth in zicht. In ruil voor een kleine investering, bespaar je jezelf heel wat werk én de prijs van een online marketeer.

Gedaan met dure en tijdrovende marketinginitiatieven: bij de aankoop van een photobooth investeer je een minimum aan geld, maar haal je er een maximum aan marketing en promotie uit! Hoe dan, vraag je je af… dat leggen we je haarfijn uit in dit artikel.

Wat is een photobooth?

Herinner je je nog die pasfoto automaten in treinstations of andere openbare plaatsen waar je voor een paar gulden een foto kon maken? De photobooth kent daar zijn oorsprong. Tegenwoordig is het niet meer zo’n log hokje dat niet te verplaatsen valt, maar zijn er heel wat moderne varianten op de traditionele photobooth.
Ook worden de foto’s niet meer instant geprint zoals toen (het is wel een extra optie die kan toegevoegd worden), maar gebeurt alles digitaal. De foto wordt namelijk via mail of per mobiel naar jouw klant verstuurd.

Een natuurlijke trigger

Het fijne aan een photobooth is dat mensen van alle leeftijden het kunnen gebruiken. De werking wijst zichzelf uit, dus zowel jong als oud begrijpen meteen hoe het in zijn werk gaat. Bovendien is het een soort van “natuurlijke trigger”: het gelach dat vanaf de photobooth komt, wekt niewsgierigheid op en voor je het weet, staan mensen aan te schuiven om het zelf te proberen.

Een photobooth zorgt voor een bom van plezier: met een groepje iets nieuws proberen en wachten op de flits, het is een spannend momentje dat zorgt voor pure fun! Jouw bedrijf staat in hun geheugen gegrift als dat bedrijf waar het leven mooi is.

Fun als dekmantel voor pure marketing

Een photobooth kopen voor jouw zaak - of het nu een bedrijf, winkel, restaurant, escape room, bar of nog een andere zaak is – zorgt voor een extra fun factor. Jij biedt jouw klanten een leuke ervaring aan, maar voor jou is jouw photobooth de Superman van je (online) marketing. Onder die rode cape van plezier, schuilt er een groot gamma aan reclame- en marketingmogelijkheden. Er wordt gelinkt naar jouw social media profielen, je kan met een eenvoudige ingreep de adressen voor jouw nieuwsbrief uitbreiden en het imago van jouw bedrijf krijgt een boost.

photobooth buying

Delen op social media

“Superman Photobooth” verspreidt zich razendsnel! Een photobooth is een snelle manier om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf voorkomt op verschillende social media profielen. De foto die voorzien is van jouw branding, wordt digitaal verstuurd naar jouw klant. Jouw klant deelt deze via WhatsApp en via zijn social media. De vrienden van jouw klant gaan lekker doorklikken naar jouw profiel.

Bovendien gaat het niet om een enkele post: iedereen die een foto neemt met de photobooth en deze deelt, draagt bij tot de continue stroom van content op social media. Jouw bedrijf wordt continue getagd en gelinkt en dit leidt dan weer naar extra likes en shares op jouw socials. Het algoritme kan het extra verkeer naar jouw profiel niet negeren.  

Daarbovenop bespaar je extra tijd want het zijn jouw klanten die zorgen voor jouw social media posts. Handig, toch?

Uitbreiding van de nieuwsbrief

Net omwille van vele nieuwsbrieven in de inbox, worden meer en meer mensen weigerachtig om hun mailadres door te geven want dat is nog eens extra leesvoer erbij… met de photobooth geef je jouw klant iets in ruil voor zijn mailadres en dat wordt gewaardeerd. Hij neemt een foto bij de photobooth en geeft zijn mailadres in zodat de foto verzonden kan worden… jij krijgt extra personen in jouw mailinglijst.

Langer verblijf van je bezoekers door een photobooth 

Voor ondernemers met een bedrijf dat over een showroom beschikt waar mensen doorheen kunnen wandelen en kunnen kijken naar alle opstellingen die gemaakt zijn, is het een makkie om de klanten er lang te laten vertoeven. Echter, als je een bedrijf hebt waar men voor het vertier komt (een evenementenhal, bar, of ... bijvoorbeeld) dan is elk kwartier extra belangrijk. Hoe langer de klanten in jouw zaak verblijven, hoe meer consumpties er genomen worden of hoe meer geld er gespendeerd wordt.

Dit verblijf kan je eenvoudig verlengen door te zorgen voor (nog meer) entertainment. Zorg ervoor dat jouw photobooth niet genegeerd kan worden en leg er een hoop attributen bij zodat je klanten zich kunnen uitleven in allerlei poses en kostuums. Hoe meer de klanten zich kunnen uitleven, hoe langer ze zullen blijven.

Mond-tot-mond reclame als beste reclame

Je gaat op zoek naar een goed restaurant. Hoe het eten smaakt, kan je niet aflezen van de website. Die mag er nog zo mooi uitzien, als het eten er niet lekker is of de bediening niet vriendelijk, dan is de kans heel erg groot dat die klanten er één keer komen om nooit meer terug te komen.

Ook jij baseert jouw keuze voor een restaurant en vele andere zaken niet op hoe hun website eruitziet, toch? Je luistert naar ervaringsverhalen van collega’s, buren, vrienden… en ook voor jouw eigen zaak zijn dat de referenties die je wil. Sinds mensenheugenis is mond-tot-mond reclame de meest krachtige marketingmethode.

De foto’s van jouw photobooth worden volop gedeeld op de socials en via WhatsApp naar vrienden. De sfeer ziet er leuk uit, lachende gezichten op de foto… met zo’n foto’s zien potentiële klanten meteen hoe leuk het is bij jou. Geef toe dat je niet kan ontkennen dat dit een zeer goede vorm van mond-tot-mond reclame is!

Opvallen op social media

Een zaak draaiende houden, je boekhouding up-to-date houden, kleine brandjes blussen… een eigen zaak vergt veel tijd. Daarbovenop komt dan nog: het onderhouden van jouw social media want al jouw concurrenten doen het. Jij kan niet achterblijven. De ene concurrent post dagelijks drie dingen (waar vindt-ie de tijd toch) en voor de andere is social media nog steeds onontgonnen terrein. Nog een andere, en jijzelf misschien ook, betaalt zich blauw aan online advertenties, maar haalt er geen enkele klant mee binnen.

Wat als je dit werkje nou eens zou kunnen uitbesteden aan iemand anders? Nóg beter : wat als je dit werkje zou kunnen uitbesteden aan jouw bezoekers? Social media is dan niet langer een must, maar wordt voor jou een lust! Je zal zien hoe positief online aanwezigheid is zonder dat je er uren tijd in moet stoppen. Omdat jouw bezoekers de foto’s delen die op jouw locatie gemaakt zijn, boosten ze onbewust jouw social media engagement. Er wordt online over jou gepraat en zo laat je - zonder er zelf iets voor te doen – een vleugje van jouw bedrijfsparfum na op de socials.

Simpel, maar doeltreffend!

Koop jouw eigen Marketing-Superman!

Zoals je ziet, brengt een photobooth kopen enkel voordelen! Heb je nog twijfels of zit je met vragen die je graag eerst beantwoord wil zien? Aarzel dan niet om contact op te nemen en we helpen jou graag verder.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media