De ultieme fotobelevenis voor jouw event

5 februari 2021

photobooth-experience-names

Je bent op zoek naar iets leuks, zelfs spectaculairs voor op jouw event. Iets waarbij jouw gasten of jouw publiek een blijvend aandenken hebben. Zichzelf op een fotootje of in een gif, bijvoorbeeld, maar hoe heet zo’n ding die dat produceert? Troost je: je bent niet de enige die het niet goed weet. 

Wij noemen het een photobooth, fotohokje of fotospiegel, maar wist je dat er nog een hoop andere namen aan gegeven worden? Wij laten jou graag meegenieten van de meest normale tot de vreemdste namen die we al hoorden of lazen. 

Alle namen op een rijtje

We gingen op zoek naar alle termen waar de photobooth, het fotohokje of fotospiegel nog onder bekend zijn en het zijn er een hele hoop! Laat ons starten met fotobox en fotozuil. 

Foto’s en selfies 

Omdat je met een photobooth voornamelijk selfies neemt, begrijpen we volledig dat er ook heel wat variaties bestaan met het woord “selfie” in. Zo vonden we al: selfiebooth, selfiebox, selfiepod die in dit rijtje passen. Of varianten met “video” omdat je er ook videobeelden mee kan maken: videobooth, videopaal… Zie je het zelf grootser dan “zomaar” een selfie? Dan kunnen wij voor jou een heuse SelfieRoom voorzien! 

Allerlei varianten op het correcte “photo booth” vonden we ook al: photobooth, fotobooth, fotoboot, photoboot. Ook Photopod past nog in dit rijtje. Toegegeven: we vinden het ook soms verwarrend.

Voertuigen en rijdende varianten

Misschien wil je als (ex-) digital nomad of als autofan een feest of event organiseren en heb je een leuke photobooth in de vorm van een voertuig voor ogen? Dan ben jij waarschijnlijk één van die mensen die gaan zoeken naar een VW Photobooth, caravan photobooth, fotokraam, fotobus of een photobooth bus. 

Ook wij hebben er eentje in ons gamma met een voertuig, check zeker onze Doe het SelfieBakfiets

photopod rental
selfiepod party rental

Het typische en het lugubere

En ja, het eerste beeld dat in je opkomt wanneer je het woord “photobooth” hoort, is dat van een oud fotohokje waar je pasfoto’s in kon laten maken, toch? Dan denk je waarschijnlijk aan een fotokist of flitskist (wij vinden dit wat luguber, het lijkt wel alsof je over een doodskist praat waarin gefotografeerd wordt) of aan een fotodoos, fotokast, fotomachine, fotokubus, fotohokje, fotocabine, pasfotohokje, fotohuisje of wat dacht je van het mooie, eerder Vlaamse, fotokotje? Klinkt té schattig! 

Door en door Nederlands

Leuk zijn altijd de door en door Nederlandse benamingen: kiekjeskast, flitskast, kiekjeskist, fotokeet, fotopaal. Sommigen noemen het ook een flitspaal, al is deze die ze bedoelen veel leuker dan de eerste flitspaal die in ons opkomt. Als de ene flitspaal z’n snelheid gemeten zou worden dan kreeg ie een bon voor de absolute snelheid die hij heeft in het versturen van foto’s en gifjes! 

De winnaar! 

Je ziet: we hebben al heel wat varianten gehoord op de termen photobooth, fotospiegel en fotozuil, maar dé leukste was toch die waarvan we dachten dat een kwieke 100-jarige bij ons informeerde: “Kan ik bij jullie een fotodoosch huren?” 

Natuurlijk kan dat, kijkt u hier maar even.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media