De zin en onzin van een GIF booth

16 februari 2021

Gifjes, het zijn echt ontzettend leuke animaties die niet meer weg te denken zijn van je Facebook wall of jouw WhatsAppgroepjes. Bij ons kan je de leukste GIF booths vinden zodat jouw gasten deze gifjes zélf kunnen maken. 

Iedereen heeft er zin in!

Zeg nu zelf: zo’n gifjes maken is toch vet cool? Wanneer mensen voor een gifbooth staan, is het onmogelijk om niet actief te zijn. Ze gaan voor dat grappige, bewegende resultaat en zoeken dan ook, samen met de andere GIF booth modellen naar het beste en meest hilarische gifje. Dit gekke gifje leent zich perfect om online te delen op Facebook, Instagram, TikTok en WhatsApp.

Niet enkel online krijg je geniale reacties, maar ook offline, op het feest of event zorg je ervoor dat mensen op elkaar gaan reageren: ze maken connectie op een leuke manier. De GIF booth zorgt voor veel lol, luid gelach en positieve momenten. 

De zin van een gifbooth voor jouw event 

Zowel voor privégebruik als voor zakelijk gebruik, heeft de GIF booth zin. Privé zorg je voor veel hilariteit en beleven je gasten de leukste momenten samen. Ze werken samen aan een doel: die gif zo leuk mogelijk maken en gaan er volop voor! Ook zakelijk gezien is de gifbooth een sterke zet: hij helpt je om je socials te versterken en creëert op een leuke manier meer likes en volgers.

Maar wat is een GIF of Boomerang?? 

Weet je niet goed wat je je bij een gif moet voorstellen? We got your back! Hieronder even een snelle uitleg voor jou. 

Wat is een gif? 

Een GIF booth produceert gifs, ofwel graphics interchange formats. Het is een korte ‘video’ die gemaakt wordt op de manier waarop héél vroeger de films en tekenfilms gemaakt worden door plaatjes of foto’s achter elkaar te plakken. Met de gifbooth worden een paar foto’s snel achter elkaar gemaakt. Tijdens het maken van deze foto’s, trek je een gekke bek of maak je een verrassende beweging. De techniek van de GIF booth plaatst deze foto’s achter elkaar. Bij het afspelen worden de beelden telkens opnieuw herhaald met een kort bewegend beeld als resultaat.

 En wat is een Boomerang?

Een Boomerang is op hetzelfde principe als een gif gebaseerd, maar de foto’s worden niet opnieuw afgespeeld: het einde wordt als het ware “teruggespoeld.” Zo zie je bijvoorbeeld iemand van zijn stoel vallen. Daarna zie je het beeld opnieuw, maar omgekeerd en wordt hij terug op de stoel geplaatst.

Welke Doe het SelfieBox is geschikt? 

Niet elke photobooth maakt gifjes (of boomerangs). Als je een GIF booth wil huren, raden we je één van de volgende aan: 

Doe het SelfieBox Sociaal

Deze photobooth maakt gifs, boomerangs, foto’s en video’s. Je kan zelfs kiezen voor de extra optie zodat je de foto’s ter plaatse kan printen. Een doe-het-allemaal-lekker-selfie-gifbooth voor een vriendelijke prijs!

Vogue Booth

buitenaards glimmende tunnel vol gekleurde lichtjes, scoort op elk event. Ook deze photobooth zorgt voor geanimeerde gifjes, Boomerangs en digitale foto’s. Liever iets meer dan een gifje? Echte wannabe models kunnen gaan voor de Vogue Super Model experience op video!

Wood GIF Booth

Deze pure gifbooth in ons assortiment. Door je mailadres of mobiele telefoonnummer in te geven wordt het gifje meteen verzonden. Pure fun voor privégebruik en pure marketing voor zakelijk gebruik! 

Doe het SelfieBox Mobiel

Onze Doe het SelfieBox Mobiel is de photobooth voor events waar de gasten óf zeer verspreid zijn óf in beweging zijn. Onze gastheer of gastvrouw spreekt jouw gasten aan en zorgt ervoor dat het perfecte gifje, Boomerang of foto gemaakt wordt! Zowel digitaal delen als on-the-go printen is mogelijk met deze photobooth. 

En de onzin?

O, we zouden bijna vergeten om de onzin van een gifbooth te benoemen. 

Hilariteit, plezier, fun, leuke beelden… alleen al omwille van deze positieve eigenschappen heeft een GIF booth zin. Het kost ons ontzettend veel moeite om de onzin er van in te zien. Nee, echt… Eigenlijk is er helemaal niets onzinnigs aan een gifbooth, hooguit wat onzinnig vertier, maar voor de rest is het pure fun!

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media