Marketing voor een prikkie : Online mond-tot-mond reclame

4 december 2020

De tijd waarbij iedereen enkel aan mond-tot-mond reclame deed en niet verder ging dan de grenzen van het dorp om iets te kopen, is definitief voorbij. Het wereldwijde web is een extra wereld geworden, parallel aan de onze en ook daar is het nodig om reclame te maken.
Toegegeven, het is een iets “andere wereld” dan de fysieke wereld en wat marketing betreft, vraagt dit om een andere aanpak.

Hoe pak je dit aan?

Er zijn heel wat mogelijkheden om reclame te maken, maar vaak zijn dit dure oplossingen. Een advertentie in de krant kost algauw 500 euro voor één dag! De vraag is ook of je er het beoogde resultaat mee bereikt. Adverteren op social media en Facebook Ads is veel effectiever… als ze worden uitgevoerd door iemand met kennis van zaken en dan nog is het moeilijk te voorspellen hoe mensen zullen reageren. Hier gaat het niet om 500 euro per dag, maar voor een minimaal resultaat mag je toch rekenen op enkele honderden euro’s per maand.

Marketing is voor de gemiddelde ondernemer een ver-van-mijn-bed show. Het is iets wat ze proberen en als het werkt, is het goed en proberen ze het nog eens op die manier. Het werkt vaker niet dan wel en dat wekt frustraties op. 
De meeste marketingopties kan je zien als schieten met hagel: ze missen meestal hun doel. Je doet maar wat in de hoop dat het goedkomt en dat er resultaten zullen zijn. Als je dan toch wil gaan voor doelgerichte marketing, kan je kiezen voor een marketeer, maar ook die is verre van goedkoop…

Marketing, het is duur en als je het dan toch voor een lage prijs wil dan ziet het er ook “goedkoop” uit. Althans: zo is het in de meeste gevallen. Een optie die én goedkoop is én die het beoogde effect heeft, is teruggaan naar de mond-tot-mondreclame, maar dan via social media: laat jouw huidige klanten de reclame voor jou maken!

Bekijk hier de beschikbare gepersonaliseerde start schermen

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media