Leuke ideeën voor je kraamfeest & babyshower!

6 januari 2022

Je bent zwanger en denkt alvast aan de organisatie van je kraamfeest of babyshower. Je hebt wel een paar ideetjes, maar hoe maak je er iets leuks van

het verschil tussen Kraamfeest en babyshower

Eerst en vooral: sommigen vragen zich af wat het onderscheid is tussen een kraamfeest en een babyshower?  Het grote verschil zit ‘m in het tijdstip waarop het feestje georganiseerd wordt. De baby shower wordt een aantal weken voor de bevalling gevierd en het kraamfeest na de bevalling. Vanzelfsprekend krijgt de mama wat meer aandacht op de baby shower en is de baby de ster van het kraamfeest. Ben je een echte feestganger en krijg je niet genoeg van party’s dan kan je ook nog een Gender Reveal overwegen: een event waarop je het geslacht van jouw baby onthult.

Spelletjes spelen?

De tijd van spelletjes spelen en quizzen op een kraamfeest of babyshower is definitief voorbij. Het mag tegenwoordig fancy, onverwacht en extra amusant zijn. Op beide gelegenheden worden sowieso foto’s genomen als herinnering voor later. Koppel het nuttige aan het aangename en ga voor de babyshower photobooth! Wij laten je alvast 4 manieren zien om een photobooth in te zetten op jouw kraamfeest / babyshower!

Ga voor passende props en achtergronden

Een photobooth heeft vanzelf al een grote aantrekkingskracht, maar props zorgen voor extra plezier! Bovenal kan dit nog “on a budget”, ook! Kies voor onze Doe het SelfieBox Mini. Dankzij deze budgetvriendelijke photobooth kan je kiezen voor extra leuke passende props of achtergronden.

Wat dacht je van:
- leuke cutouts met zinnen als “mommy to be”? Grappige zinnen en originele cutouts scoren altijd!
- ballonnen zodat je gasten zélf zwanger op de foto kunnen? Fun gegarandeerd met deze tip: het kleine kind in jouw gasten komt weer naar boven!
- een fotokader op maat met de naam van de baby?
- een krijtbord waarmee gasten zelf een boodschap kunnen noteren om op de foto te gaan?
- een prachtige achtergrond met ballonnenboog?

organising baby shower
babyshower photo booth

2. Wensbeelden

Ga voor een babyshower of kraamfeest zoals in de sprookjes. Herinner je je nog het kraamfeest van Doornroosje? Waar elke fee een wens mocht komen doen voor de kersverse baby? Laat elk van jouw gasten een wens of advies uitspreken voor jullie baby en bewaar deze beelden tot hij of zij 18 jaar is. Een mooier cadeau voor een 18de verjaardag kan je niet geven! Onze Doe het SelfieBox Sociaal leent zich hier perfect voor! Met deze photobooth maak je niet enkel foto’s, maar ook gifjes én video’s.

Niemand zal deze photobooth negeren en hij wordt optimaal benut. Vrienden en familieleden delen graag hun beste wensen met jullie, maar ook mama’s en papa’s die al langer kinderen hebben, worden herinnerd aan die mooie “babytijd” en zullen een ontroerende boodschap willen doorgeven.

Wil je ook graag jouw gasten verwennen met een herinnering? Vraag dan om de uitbreiding zodat ze een foto kunnen maken en een printje mee naar huis krijgen.  

We geven jou ook nog deze tip mee voor als je liever geen heks wilt op jouw kraamfeest zoals bij Doornroosje… zorg dat je een leuke schoonmoeder uitkiest.

3. Babyshower weddenschappen!

Maak er een wedstrijdje van en bevestig iedere gok op beeld. Ook hiervoor kan je onze Doe het SelfieBox Sociaal gebruiken. Laat jouw gasten het geslacht, de naam, datum, tijdstip van geboorte, gewicht… van de baby raden en leg dit vast op foto of video! Met een whiteboard of krijtbord kan je hun gok makkelijk vastleggen op foto.

4. Gepersonaliseerde photobooth

Gebruik je de photobooth liever niet voor weddenschappen of wensfilmpjes, maar enkel om foto’s of video’s te maken? Dan kunnen wij deze voorzien met gepersonaliseerde startanimatie met de foto of naam van jouw baby op, of met een foto van de gelukkige mama en papa met dikke buik. Papa’s buik zal dan waarschijnlijk zonder baby zijn.

kraamfeest of babyshower organiseren ... Knallen maar

We wensen jou alvast veel plezier met de organisatie van jouw babyshower of kraamfeest. Met deze tips wordt het een knaller van een feestje! En dat allemaal voor dat prachtige wonder dat jullie gemaakt hebben. Van harte gefeliciteerd.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media