En zo begon het allemaal met een fotohokje ...

4 november 2014

Het is dinsdag 4 november 2014. Over een paar dagen, op 7 november, ben ik de bruidsfotograaf bij het huwelijk van mijn schoonzus en haar aanstaande man. Bruidsfotograaf zijn is mijn werk, dat combineer ik met het runnen van mijn reclamebureau. Ik ben een creatieveling die altijd maar bruist van ideeën, een soort machine die altijd maar nieuwe plannetjes uitbroed.

Dat gebeurde ook in die betreffende week, een paar dagen voor de bruiloft. Het idee ontstond om een fotohokje te regelen voor de bruiloft. Maar ja, alle apparatuur had ik zelf al, waarom dan een fotohokje huren? Zou ik zelf niet nog wat kunnen realiseren? Ik vond een plaatje van iemand uit America die een kartonnen doos had ‘verbouwd’ tot fotokastje. Heel simpel, erg leuk.

Een Fotohokje In Een Kartonnen Doos!

Even inventariseren…een camera op statief…een laptop…een fotoprinter…dat moest een forse doos worden. Het lukte maar niet om een doos in een geschikte maat te vinden. De dinsdag was verstreken, de tijd begon te dringen.

Woensdagochtend stond ik bij de bouwmarkt op de stoep voor een paar plankjes hout. Als er geen doos te krijgen is, dan maak ik gewoon mijn eigen ‘doos’ van hout. Vervolgens de decoupeerzaag erin voor een gat voor de laptop en een gat waar de fotoprinter kon staan. Een doekje over de bovenkant…en…voila…de fotodoos was klaar!

Een vormgever op kantoor heeft die middag wat logootjes en bordjes ontworpen en geprint. Zo plakten we woensdagmiddag rond 5 uur de bordjes op de ‘doos’. Klaar!

Het-Vrijdag-Tijdens-De-Bruiloft-Succes-Moment

Ja, ja, het echte succes-moment was zo rond 14 uur toen de bruid en bruidegom elkaar het ja-woord gaven. Maar het in gebruik nemen van het fotohokje deelde wel de eerste plaats met succes momenten die dag. Het was een MEGA-succes, ver boven mijn verwachting. Hilarisch en onvergetelijk. De hele avond was het fotohokje bezet, ze stonden te dringen om achter het gordijn te kruipen.

De ‘Doos’ Werd Een Écht ‘Fotohokje’

Een stel blank houten planken en een gordijn op een gammel stangetje zijn natuurlijk niet geschikt om op jouw bruiloft neer te zetten. De weken na de bruiloft spendeerden we vele uren aan het finetunen van de Doe het SelfieBox. Het werd een tof, eigentijds en aantrekkelijk uitziend fotohokje. Geef het maar een naam : een retro fotohokje, een vintage fotohokje, een hipster fotohokje, het past bij al deze typeringen. Wat je het ook vindt : het is gegarandeerd een aanwinst voor ieder feest!

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media