10 dingen om te doen de dag na je bruiloft

17 augustus 2020

10 things to do the day after the wedding

Een bruiloft organiseren, dat is zoals een berg beklimmen: het is een ontspannende activiteit – want trouwen tegen je zin, dat doe je niet – maar eigenlijk brengt het heel wat zweet en gezonde stress met zich mee om alles georganiseerd te krijgen. Maanden op voorhand ben je al bezig met uitnodigingen uitkiezen, bruidsjurken passen, de mooiste locatie zoeken, er komt heel wat bij kijken! Naarmate het feest dichterbij komt, gaan die gezonde zenuwen in stijgende lijn.

En dan komt die dag zelf: jouw droomfeest wordt waarheid. Je staat als het ware op de top van jouw huwelijksberg. Het is een prachtige dag. Nadat je elkaar het jawoord gegeven hebt, kan je losgaan en vieren. Een heerlijk feest met vrienden en familie als een ontlading van alle spanning en leuke vooruitzichten die je eindelijk mag beleven.

De dag na de bruiloft kan de afdaling beginnen: in alle rust en ontspanning kunnen jullie deze samen doorbrengen als kersvers getrouwd stel. Naast kijken naar die ring en honderdmaal tegen elkaar zeggen dat je het nog steeds niet kan geloven, zijn er nog heel wat andere dingen die je kan doen. Wij hebben 10 zaken voor je op een rijtje gezet.  

1. Relax & geniet

We weten dat het een inkoppertje is… maar we plaatsen het terecht op de eerste plaats! Het heerlijkste dat je kan doen als pasgetrouwd koppel is genieten van elkaar en van een uitgebreid ontbijt nadat jullie zalig konden uitslapen. Het is een dag waar de liefde voor elkaar extra bloeit. Bespreek samen hoe het feest was en blik samen terug op die perfecte dag.

2. Uitpakken van cadeaus en wensen lezen  

Er staat een berg cadeaus, bloemen en kaartjes met positieve wensen op te wachten. Het zou een idee kunnen zijn om je er volledig op te storten en als een wilde alle cadeaus te gaan openscheuren, maar het is leuker om dit samen te doen. Spreek af of je elk om de beurt een pakje opent of samen de cadeautjes gaat openen. Samen de mooie wensen overlopen en luidop voorlezen, zorgt ervoor dat de geschreven woorden aan kracht winnen. Hou je tissues klaar want hier en daar kan een traantje van geluk vloeien.

Samen pakjes openen kan leiden tot hilarische momenten: waarom zou tante Gerda nou zo’n lelijke kussens cadeau doen of wat bezielde je moeder om net nu die kinderfoto’s in een album te stoppen en aan jou te geven?

3. Maak het officieel op social media

Vroeger volstond het om getrouwd te zijn op papier, maar tegenwoordig is niets officieel voor de buitenwereld als je het niet “facebook official” maakt. Voordat je de relatiestatus aanpast naar GETROUWD, kan je eerst samen op zoek gaan naar een paar prachtige foto’s die de kern van de dag weergeven. Denk aan liefde, plezier en vriendschap als sfeerwoorden. Zodra je die gevonden hebt, kunnen deze geüpload worden terwijl de relatiestatus in “getrouwd” kan worden gewijzigd.

4. Geniet van je gastenboek

Het gastenboek heb je een speciaal plaatsje gegeven bij jouw photobooth of fotospiegel. De gasten hebben er een fotootje uit de photobooth in geplakt én ze hebben er hoogstwaarschijnlijk een persoonlijke boodschap in geschreven. Zoek samen een gezellig plekje uit en blader door het album waarbij hilarische foto’s afgewisseld worden met serieuze teksten. Geniet van de herinneringen.

5. Snij de taart nog eens aan

Hét mooie moment dat vereeuwigd werd op foto: samen de bruidstaart aansnijden. Geniet samen van een heerlijk stukje overgebleven taart en beleef het moment opnieuw, dit keer in alle rust. Koos je voor een traditionele taart met laagjes? Bewaar dan het bovenste laagje in de vriezer. Volgens de traditie eet je die samen op, op jullie eerste trouwdag. Eerder opeten mag, maar enkel op voorwaarde dat je al voor jouw eerste trouwdag een kindje krijgt. Dan mag de bruidstaart na de geboorte ontdooid en opgegeten worden.

6. Verzamel alle foto’s

Er worden heel wat video’s en foto’s genomen door je gasten met telefoons en camera’s. Vandaag de dag heeft bijna elke gast wel iets van opnameapparatuur – de meesten hebben een smartphone – waar ze leuke momenten mee vastleggen. Stuur elke gast die aanwezig was een berichtje met de vraag of ze de foto’s en video’s naar je doorsturen.
Het leuke hieraan is dat de gasten het trouwfeest vanuit een ander standpunt beleven. Door alle foto’s te ontvangen en te bekijken, zal je letterlijk en figuurlijk “alle hoeken en kantjes” van het trouwfeest kunnen herbeleven.

7. Maak je trouwdagboek

Neem een stukje papier en noteer het “dagboekverhaal” van je trouwdag. Nog leuker is het om dit apart van elkaar te doen en dan te vergelijken. Je zal ervan versteld staan hoeveel situaties jij gezien óf gemist hebt en omgekeerd. Noteer verschillende dingen: wat was er hilarisch, wat was het meest emotionele of meest onvergetelijke moment? Welk moment zal je voor altijd onthouden en welke situatie vond je een dieptepunt van de dag. Hoe voelde jij je gedurende de dag? Wanneer je daarna je teksten gaat vergelijken, leidt dit vast en zeker tot een fijn gesprek.

8. Momentje met familie en daggasten

Nodig je nabije familie of daggasten uit en geniet van elkaars gezelschap. Praat gezellig met elkaar na onder de dampen van een heerlijk geurende koffie. Neem ook nog wat meer van die resterende bruidstaart want lekkers gooi je niet weg.

Wanneer je vroeg opstaat, kan je ook kiezen voor een uitgebreide lunch. Zo heb je ’s ochtends al wat romantische tijd gehad met z’n tweetjes en kan je deze aanvullen met een liefdevol samenzijn met vrienden en familie.
Tip: vraag hen meteen of ze willen blijven om je te helpen bij het volgende punt.

9. Helaas… opruimen

Niet meteen het leukste moment van de dag, maar als je op een roze wolk zit, wordt zelfs opruimen een aangename bezigheid. Als je zelf de feestlocatie hebt ingericht, heb je best nog wat werk voor de boeg, maar met z’n tweetjes of met een heleboel vrienden samen wordt het niet onoverkomelijk. Neem bij het opruimen van de locatie meteen ook alle andere taakjes onder handen: eventuele cadeaus nog ophalen, de decoratie terugbrengen naar de verhuurder, jouw bruidsjurk naar de stomerij brengen, de plateaus terugbrengen naar de bakker, enz… Neem het van ons aan: uitstellen tot later brengt alleen maar frustraties met zich mee. Wat je vandaag doet, gaat niet op de welbekende (en immer aangroeiende) to-dolijst.

10. Geniet, geniet, geniet

Neem de tijd voor elkaar, wissel verliefde blikken uit en zorg er vooral voor dat je ontspannen bent. Wentel je in de nieuwe dimensie van jullie liefde en in de rust van deze dag. Plan een dagje wellness in of tref alvast voorbereidingen voor de huwelijksreis. Wat is er leuker dan koffers inpakken met zicht op een fijne tijd samen?
Maak een rustige fietstocht, doe een daguitstapje… wat je ook doet: zorg voor elkaar en geniet van, maar vooral mét elkaar.

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media