De 6 leukste bruiloft thema’s van nú

12 september 2020

wedding themes 2020 2021

Trends, het is iets dat moeilijk te voorspellen is. Ook voor dit jaar is gebleken dat de voorspellingen die vorig jaar gedaan werden, best een beetje bijgeschaafd kunnen worden. We hebben het natuurlijk over het “monsterjaar 2020” waarin de wereld even leek stil te staan. Terug naar de basis: terugvallen op je gezin, op je nabije omgeving, echt luisteren naar jouw eigen gedachten en… verwonderd kijken naar de natuur dichtbij. We keerden naar binnen en werden stil. De trends van nu spelen daar gretig op in en ook voor bruiloft thema’s is dat niet anders.

Wij geven jou een overzicht van de leukste bruiloft thema’s van nú!

Wanneer je écht alles in het thema van jouw dromen wil, zou de prijs wel eens hoog kunnen oplopen. Denk maar aan de talrijke reality shows over vrouwen die niets anders te doen hebben dan het geld van hun rijke man uitgeven. Elk grassprietje, elke baksteen, elk gladgestreken haartje van de bruid ademt de sfeer van het huwelijksthema uit. Gelukkig kan het ook anders: door aandacht te besteden aan decoratie, de trouwkaart en de locatie kan je al heel veel bereiken. Denk daar nog een photobooth in het thema bij en het feest is - letterlijk en figuurlijk - compleet! We houden rekening met jouw portemonnee en geven bij elk thema enkele budgettips mee.

1. De outdoor of barn wedding

Back to basics is hét modewoord dit jaar en met dit thema doe je dat ook letterlijk.

Heb je een familielid die trotse bezitter is van een boerderij? Dan kan je eens lief met de wimpers knipperen terwijl je vraagt of jouw huwelijk daar mag plaatsvinden. Ook als er geen boerderijbezitters in de familie- of vriendenkring zijn, kan je een barn wedding organiseren.

Tegenwoordig zijn heel wat boerenbedrijven omgetoverd tot feestlocatie die hun ruimtes en land verhuren aan bruidsparen, er zijn talloze fijne locaties die hier heel geschikt voor zijn. Zo kan je bijvoorbeeld trouwen op Het land van Es in Strijen. In de boomgaard of op de bijzondere binnenplaats met oude klinkers kan je elkaar het jawoord geven. De bruidsfoto’s maak je bij de kapschuren, in de omliggende velden en in de boomgaard. Je gasten ontvang je aan lange tafels in de boomgaard, voor het eten zijn er zelfs verschillende foodtrucks.

barn wedding theme

Wat de inkleding betreft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Sowieso is er al een grote tuin of weide aanwezig of – wie weet – een prachtige schuur met originele barn doors.  Strobalen kunnen dienen als decoratie, maar kan je ook multifunctioneel gebruiken en als stoelen benutten. Een mooie strik errond in de hoofdkleur van jouw thema en het geheel krijgt meteen een stijlvolle touch. Ook houten vintage klapstoeltjes zijn een mogelijkheid om te gebruiken als zitstoelen. Het voordeel hieraan is dat dit allemaal snel opgeruimd is. Vraag aan elke genodigde om z’n stoel aan de kant te zetten na de dienst en de helft van jouw feest is al opgeruimd. 

Wanneer je een echt boerenbedrijf kan strikken, zorgen de oude landbouwmaterialen of de dieren die er staan vanzelf voor extra inkleding. Geef je gasten het échte barngevoel door allerlei boerderij attributen in de photobooth te leggen zodat ze zich volledig kunnen uitleven. Een zeis als attribuut raden we af: dat is geen goede combinatie met dronken ooms.

Een barn wedding zorgt voor een heerlijke basic sfeer, koffie met krentenbrood mag dan ook niet ontbreken. En liefde, véél liefde en vriendschap.  

2. Strandbruiloft

Deze bruiloft organiseer je niet AAN het strand, maar OP het strand. Omwille van de indrukwekkende locatie en het grootse en uitgestrekte zicht op zee en strand, heb je niet veel decoratie nodig om het af te maken. Door het gevoel van zand tussen je tenen en een zachte scrub door de combinatie van wind en opwaaiend zand op je gezicht, zit je meteen in de sfeer.

wedding theme beach

Dé blikvanger van het feest wordt natuurlijk het kleine houten prieeltje met wapperende gordijnen in een lichte of natuurlijke stof: voile, linnen,… en een strik in dezelfde stof aan de klapstoelen mag niet ontbreken. Deze kunnen de gasten achteraf meenemen in de feesttent.

Herinneringen maken kan dan weer met de Doe het SelfieBakfiets: een photobooth die zonder problemen mee kan op het strand. 

3. De Moho bruiloft

De boho of bohemian wedding is voorbijgestreefd, maak plaats voor de moderne bohemian bruiloft! Deze bruiloft is ook bekend onder de naam rustiek chic. Veel kant, veel krulletjes, maar vooral een evenwichtige combinatie van harde en zachte elementen in natuurlijke stijl. Kies voor zachte en organische texturen: verduurd hout, zijde,enz… ook de bruidsjurk mag met lange mouwen in ivoor of nudekleur, liefst met een kanten of geborduurd motief.

Heb je een handige vriendengroep met heel wat breiers en hakers? Dan kan je hen vast wel warm maken om tafelkleedjes te maken met een romantisch gehaakt of geborduurd randje.

themed wedding moho

Wat tafeldecoratie betreft, is groen in allerlei tinten (munt, selder, zeegroen,…) de hit.  Ga een aantal weken op voorhand op stap in de vrije natuur en zoek allerlei grassen bij elkaar. Deze passen perfect bij de tinten voor een MOHO-bruiloft. Voor echte trendsetter bruiden zijn ook groene schoenen een must.
Verder vraagt een MOHO-bruiloft om heel veel bloemen. Dit hoeven geen perfect-van-bij-de-bloemist bloemen te zijn, ook zelf samengestelde veldboeketten zijn ideaal.

4. Floral wedding

De floral wedding, het woord zegt het zelf, gaat om bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Het bloementhema is de rode draad doorheen de dag. Zelfs als je zou willen, kan je niet overdrijven met de hoeveelheid. 

floral wedding theme

Wanneer je alles met bloemen versierd hebt, van de stoelen tot en met de feestzaal, hebben wij er de perfecte finishing touch voor. Onze Flower Doe het SelfieSpiegel past perfect als je kiest voor een lijst versierd met groene ranken en lichtroze rozen.

5. Golden green bruiloft

Herinner je je nog aan het begin van het artikel waar we teruggingen naar de basis, naar de natuur? Dit bruiloftsthema past er perfect bij. Een golden green bruiloft straalt de woorden “natuurlijk”, “botanisch” en “ecologisch” uit en is ronduit romantisch en elegant. De kleuren goud en groen zijn de hoofdtonen en worden gecombineerd met natuurlijk hout.

De zaal kan versierd worden met groene ranken, denk aan eucalyptusblad, maar ook klimop uit jouw tuin kan perfect. Zo hou je wat meer budget over voor de gouden accenten.
Geen budget over om veel gouden zaken te voorzien als versiering? Koop je dan een bus gouden spuitlak en leef je uit!

themed wedding green gold

Voor wie aan de kleine details denkt: kies voor een taarttopper in hout met jullie beide namen uitgesneden. Een gouden randje maakt het af.

De photobooth? Die kan je een volledig natuurlijke groene achtergrond geven. Vraag je gasten om een gouden detail te dragen als dresscode en jouw foto’s zijn perfect in lijn met het thema.

6. Wild gaan met een disco bruiloft!

Natuurlijk is het mooi, teruggaan naar de basis en kiezen voor een bescheiden thema, maar net als in de kunstwereld, ontstaat er ook een tegenbeweging en dat is die van de vette bruiloft! Overdag blijft de stijl tijdloos, maar ’s avonds gaan de discolichten aan en schitteren de discoballen. Een meerkoppige showband of een vette DJ, lichtshow én vuurwerk als klapper van de avond… overdrijven mag!

wedding disco theme

Wij hebben hierbij drie gepaste photobooths! De Led Disco Fotospiegel met daarvoor een led-verlichte (dans)vloer, de Vogue Booth met z’n futuristische licht “tunnel” of de Mobiele Photobooth.

Je ziet het: er zijn heel wat leuke trends op dit moment als het op bruiloften aankomt, maar bedenk vooral dat het belangrijkste is dat jij je goed voelt op jouw feest. Dat wensen we jou alvast van harte toe!

Doe het SelfieBox is part of

logo booqbox

Oud-Beijerland (The Netherlands)

Information
Follow us on Social Media