6 TIPS VOOR EEN TOFFE SELFIE

12 jul 2016

selfie op bruiloft photobooth

Een photobooth of onze toffe SelfieSpiegel is de perfecte plek voor het maken van een selfie waar je ‘u’ tegen zegt. De Doe het SelfieBox geeft je de mogelijkheid om een perfecte selfie te maken: niet door een fotograaf, maar door jezelf. Anders is het immers geen selfie! Een fotohokje huren is een leuke toevoeging op een feest die zorgt voor veel extra plezier. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een goede selfie maken? Hier een aantal tips en tricks op een rij voor een perfecte selfie.

Maak ‘M Zelf!

Dit lijkt logisch, maar toch vergeten veel mensen het: een selfie is geen selfie als je de foto niet zelf maakt. Of natuurlijk, als je een photobooth gehuurd hebt, door zelf op de knop te drukken. Uiteraard kunnen er meerdere mensen op de foto staan of jij alleen.

Wees Origineel

We kennen natuurlijk allemaal wel een aantal bekende poses, zoals de duckface. Voor de tofste selfie is het belangrijk dat je een originele movemaakt. Misschien is de zijkant van je gezicht (en profiel) wel de beste hoek voor jou. Of heb je leuke accessoires die de selfie helemaal origineel maken. Kijk wat voor jou het beste werkt. Wat maakt jou jezelf? Gebruik dat en laat de beste kanten van jezelf zien.

De Beste Belichting Heb Je In Een Fotohokje

Iets waar iedere fotograaf altijd rekening mee moet houden: licht. Natuurlijk heb je als je een fotohokje huurt sowieso al de beste belichting, maar houd hier ook rekening mee als je de selfie maakt met je telefoon of camera. Uiteraard is daglicht het beste, dan het liefst daglicht van een net ietwat bewolkte dag. De felle zon zorgt vaak voor net teveel van het goede. Een overbelichte selfie is natuurlijk ook niet de bedoeling. Ga bij het raam staan en zorg dat het licht goed op je gezicht valt. Op deze manier geeft het licht je een gladdere huid en dat werkt in je voordeel. Als je buiten bent, zorg er dan voor dat het licht in je gezicht valt en niet van achteren of van de zijkant: dat kan voor rare en ongewenste schaduwen zorgen.

De Juiste Hoek Is Alles!

Bijsnijden

Als je een fotohokje huurt heb je er nooit last van, maar in andere situaties zal je het wel herkennen. Heb je eindelijk een goede selfie gemaakt, en dan kom je erachter dat je kamer op de achtergrond toch wel een rommeltje is. Oplossing: snijd de foto bij. Zo kan je de rommel van je selfie weghalen en behoud je toch nog je leuke selfie. Of als je de camera net iets verkeerd heb gehouden, kan je het zo bijsnijden dat niet heel je arm zichtbaar is.

Hashtags En Filters

Na het maken van je selfie, wil je die natuurlijk delen. Kies voor de best passende hashtags als je de selfie op Instagram wil posten. En natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de selfie te bewerken met filters. Of juist niet (#nofilter), wat jij het leukste vindt.

Andere Tips

Mocht je eens wat anders willen proberen; pak de camera met twee handen vast en neem dan de foto. Een ander nieuw en hip idee is het maken van een selfie van een selfie. Laat iemand anders een foto van je maken terwijl je een selfie maakt. Helemaal anders kan het ook. Waarom altijd een foto maken van je gezicht. Maak een selfie van je voeten om dat leuke paar schoenen te laten zien die je net hebt gekocht. Of maak een selfie met een mooie achtergrond als je ergens op een bijzondere of andere plek bent.

Bij het huren van een photobooth zijn er weer andere leuke mogelijkheden voor het maken van een toffe selfie. Maak een foto van de foto’s die je net hebt gemaakt en post die op social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Kortom: genoeg mogelijkheden om een originele en toffe selfie te maken die veel likes zal opleveren.

 
 

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media