Maak een moodboard voor je bruiloft of ander event

1 september 2020

moodboard bruiloft

Ga jij binnenkort trouwen of organiseer je een ander event? Dan loop je waarschijnlijk tegen allerlei zaken aan. Waar moet je precies beginnen? Wat is nieuw? Om jouw ideeën een beter beeld te geven, is het een handig plan om een moodboard te maken. In dit artikel geven we je informatie over een moodboard voor een bruiloft of event.

Wat is een moodboard?

Een moodboard (of inspiratiebord) is een fysieke of digitale collage van ideeën die vaak worden gebruikt op gebieden als interieurontwerp, mode, evenementen en grafisch ontwerp.

Waarom maak je een moodboard?

Een moodboard maken voor je bruiloft is één van de beste manieren om jouw visie tot leven te brengen! Moodboards helpen je om jouw bruiloftstylingconcept duidelijk te visualiseren. Vaker dan mannen, zijn vrouwen bezig met het maken van een moodboard. Daarnaast zijn ook veel artikelen en websites over bruiloften gericht op de vrouw. De bruid heeft vaak veel ideeën, maar wat wil de bruidegom? De vrouw is vaak leidend in de plannen en wensen en veel mannen vinden het allemaal wel goed. Maar mannen hebben natuurlijk ook een mening. Wat vindt hij leuk? Om dit beter te visualiseren kan de man uiteraard ook een moodboard maken voor de bruiloft.

moodboard maken bruiloft

Maar waarom maak je nu eigenlijk een moodboard? Hieronder geven we een aantal redenen:

Op De Foto Tijdens Het Kids Helden Festival

1. Om tijd en moeite te besparen

1. Om tijd en moeite te besparen.

Het eerste en grote voordeel van moodboarding is dat er niet veel tijd voor nodig is. Het betekent dat je binnen een paar uur, of misschien minder, een visuele gids kunnen maken om een concept te presenteren. Een moodboard is eenvoudig te bewerken waardoor het zowel tijd als moeite bespaart.

2. Om geïnspireerd te raken.

Moodboarding is een goede manier om ideeën en enthousiasme op te doen. Mooie foto's en illustraties helpen om de juiste sfeer en stijl te vinden. 

3. Om het juiste kleurenpalet te vinden

Een collage kan foto's, illustraties en kleurstalen bevatten een boeiende compositie. Door afbeeldingen in verschillende kleuren op een bord te mengen, kun je experimenteren met een kleurenpalet.

4. Ze helpen bij het leggen van een sterke basis

Het maken van een moodboard helpt je om de basis te leggen van hoe het eindresultaat er idealiter uit zou kunnen zien.

5. Ze verduidelijken je ideeën

Het samenstellen van een moodboard helpt je herinneren aan het oorspronkelijke doel. Regelmatig naar je moodboard kijken kan ook helpen bij het informeren van alle beslissingen die je neemt ten aanzien van het hoofddoel.

Hoe maak je een moodboard? (Tips)

Bepaal de huwelijksvisie

Het in kaart brengen van de huwelijksvisie is de allereerste stap die je wilt nemen. Neem even de tijd om duidelijkheid te krijgen over de algehele look die je voor de bruiloft wilt creëren, samen met de topprioriteiten voor de dag.

Je kunt beginnen met brainstormen over enkele woorden die de sfeer weerspiegelen die je wilt bereiken - bijvoorbeeld romantisch, aards, bohemien, gedurfd, kleurrijk, luxueus, verfijnd, leuk. Als je je trouwlocatie al hebt gekozen, wil je de esthetiek van je locatie in gedachten houden en ook inspiratie halen uit je omgeving.

Verzamel en organiseer relevante inspiratie

Vervolgens wil je beginnen met het verzamelen van inspiratie en ideeën die passen bij het concept voor bruiloftstyling. Pinterest is een ideale plek om te beginnen, omdat het in wezen een visuele zoekmachine is, waarmee je specifieke zoekopdrachten kunt uitvoeren die aansluiten bij jouw visie.

Denk terug aan de woorden die je hebt gebrainstormd en bedenk welke kleuren, materialen, texturen en details dit het beste tot leven kunnen brengen. Bijvoorbeeld: woorden als romantisch, elegant en verfijnd passen goed bij pasteltinten, gouden accenten, luxe meubels en gloeiende kaarsen. Als alternatief kunnen woorden als ontspannen, organisch en kust je misschien doen denken aan natuurlijke texturen, knapperig wit, aardetinten en zacht linnengoed.

Gebruik deze woorden, kleuren, materialen en stijlelementen terwijl je begint te zoeken op Pinterest, trouwblogs, designblogs en sociale media om inspiratie te verzamelen. We raden je aan om voor elk element van je dag een bord te maken met aparte 'secties' om dingen georganiseerd te houden - dus een sectie voor bloemen, een sectie voor meubels, enz.

Bedenk een ​​consistent thema

Als je eenmaal wat tijd hebt besteed aan het vinden van inspiratie en ideeën voor je bruiloft moodboard, doe dan een stap terug en kijk met een frisse blik naar één consistent thema. Maak een nieuw "master" -bord en beperk je tot jouw favoriete 1-2 afbeeldingen uit elke sectie. Met dit masterboard kun je zien hoe je ideeën als geheel samenwerken. Vullen de kleuren, materialen en stijlen elkaar aan of zijn er botsende elementen?

Gebruik deze stap om jouw stylinginspiratie te perfectioneren en het moodboard voor je bruiloft aan te passen totdat je duidelijk een consistent thema ziet dat goed samenwerkt. Dit board wordt nu het raamwerk voor je moodboard!

bruiloft moodboard

Stel je moodboard samen

Nu is het tijd om je bruiloft moodboard samen te stellen! Je kunt natuurlijk gewoon aan de slag met een vel karton, schaar, lijm en een stapel met tijdschriften. Of doe het gewoon digitaal. Er zijn een paar verschillende manieren om dit digitaal aan te pakken: je kunt eenvoudig een leeg document maken in Powerpoint of Word, of een online ontwerptool zoals Canva gebruiken. Platformen zoals Canva hebben ook kant-en-klare Vision Board-sjablonen en -rasters die je naar eigen wens kunt aanpassen.

Moodboards zijn er in alle soorten en maten, en er zijn absoluut geen regels als het gaat om opmaak en vormgeving. Begin gewoon met het plaatsen van je favoriete inspiratiefoto's en speel met het arrangement totdat je tevreden bent met het algehele gevoel! Het hoeven ook niet allemaal trouwfoto's te zijn - je kunt dingen als patronen en lettertypen toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om voor elk element van de dag een apart moodboard te maken - bijvoorbeeld bloemen, verlichting, meubels, briefpapier.

Iets dat je graag in jouw moodboard wil opnemen, is een kleurenpalet met de prominente 4-5 kleuren die door het ontwerp verschijnen. Dit helpt echt om het moodboard samen te binden tot één consistent thema. Je kunt jouw moodboard ook annoteren met woorden of zinnen die het ontwerp weerspiegelen.

Zodra jouw moodboard compleet is, sla je dit eenvoudig op als een pdf-bestand en houd je het bij de hand terwijl je begint met het plannen van de bruiloft. Zorg ervoor dat je er tijdens het hele huwelijksplanningsproces ook naar verwijst om jouw ideeën consistent en op schema te houden.

Alternatief voor een moodboard

Ben je niet de meest creatieve persoon op aarde? Dan hoef je natuurlijk niet een moodboard in elkaar te zetten voor je bruiloft. Je kunt ook simpelweg alles noteren in een schrift. Begin op elke pagina met een nieuw onderwerp, denk bijvoorbeeld aan: receptie of kleding. Daaronder schrijf je al jouw ideeën op.

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media