Marketing voor een prikkie : Online mond-tot-mond reclame

4 december 2020

De tijd waarbij iedereen enkel aan mond-tot-mond reclame deed en niet verder ging dan de grenzen van het dorp om iets te kopen, is definitief voorbij. Het wereldwijde web is een extra wereld geworden, parallel aan de onze en ook daar is het nodig om reclame te maken.
Toegegeven, het is een iets “andere wereld” dan de fysieke wereld en wat marketing betreft, vraagt dit om een andere aanpak.

Hoe pak je dit aan?

Er zijn heel wat mogelijkheden om reclame te maken, maar vaak zijn dit dure oplossingen. Een advertentie in de krant kost algauw 500 euro voor één dag! De vraag is ook of je er het beoogde resultaat mee bereikt. Adverteren op social media en Facebook Ads is veel effectiever… als ze worden uitgevoerd door iemand met kennis van zaken en dan nog is het moeilijk te voorspellen hoe mensen zullen reageren. Hier gaat het niet om 500 euro per dag, maar voor een minimaal resultaat mag je toch rekenen op enkele honderden euro’s per maand.

Marketing is voor de gemiddelde ondernemer een ver-van-mijn-bed show. Het is iets wat ze proberen en als het werkt, is het goed en proberen ze het nog eens op die manier. Het werkt vaker niet dan wel en dat wekt frustraties op. 
De meeste marketingopties kan je zien als schieten met hagel: ze missen meestal hun doel. Je doet maar wat in de hoop dat het goedkomt en dat er resultaten zullen zijn. Als je dan toch wil gaan voor doelgerichte marketing, kan je kiezen voor een marketeer, maar ook die is verre van goedkoop…

Marketing, het is duur en als je het dan toch voor een lage prijs wil dan ziet het er ook “goedkoop” uit. Althans: zo is het in de meeste gevallen. Een optie die én goedkoop is én die het beoogde effect heeft, is teruggaan naar de mond-tot-mondreclame, maar dan via social media: laat jouw huidige klanten de reclame voor jou maken!

Jouw klanten, jouw uithangbord ... via een photobooth!

Jouw klanten als uithangbord voor jouw zaak: je schiet altijd raak én bovendien is het marketing die aanzienlijk minder kost, maar die er niet goedkoop uitziet. Net wat je wil. Maak van jouw klanten je ambassadeurs en ontdek hoe jouw zaak op een snelle manier extra bekendheid krijgt.

Jouw klanten nemen waarschijnlijk zelf al regelmatig foto’s om te posten op social media en die reclame zal er al zijn in kleine mate, maar dat kan beter! Meer mensen die foto’s delen met jouw bedrijf of product in de schijnwerpers, betekent meer mensen die het zullen zien. En diegene die het zullen zien, zijn stuk voor stuk potentiële klanten die het online netwerk van jouw zaak uitbreiden.
Wij bieden jou de tools aan die dit kunnen verwezenlijken op een eenvoudige manier.

Een photobooth voor mond-tot-mond reclame op social media

Je doet zelf ook al je best door af en toe een mooie post te plaatsen op Facebook of Instagram in de hoop dat deze gedeeld wordt, maar hoe geweldig zou het zijn als jij ervoor kon zorgen dat jouw klanten jouw bedrijf actief uitdragen op social media? Dat ze spontaan leuke en positieve dingen over jouw zaak op Facebook gaan schrijven en jou ongedwongen taggen op Instagram. Meer nog: hoe geniaal zou het zijn als ze hun vrienden op WhatsApp over jou vertellen en ze zo een “social media vuurtje” aanwakkeren dat verspreid wordt onder de vrienden van jouw klanten en hun vrienden!  Zou dat niet fantastisch zijn?

Een photobooth is een eenvoudig én doeltreffend marketingmiddel

Het middel om dit te bereiken, is zowel slim als eenvoudig. Met een photobooth of fotozuil in jouw zaak, wordt dit snel werkelijkheid. Het wakkert nieuwsgierigheid aan en zorgt voor extra plezier. Het gevolg is dat de klant spontaan een foto, gifje of video van zichzelf maakt terwijl hij bij jou aanwezig is. Het extra entertainment ter plaatse zorgt dat zijn ervaring bij jou nog positiever wordt én hij krijgt de foto per mail of direct op zijn mobiel zodat deze makkelijk gedeeld kan worden. Een foto op mobiel wordt snel gedeeld via social media.

Bovendien zijn er nog andere manieren die ervoor zorgen dat de foto spontaan gedeeld zal worden. Zo kan je er een interessante (win)actie aan vasthangen, of ervoor zorgen dat jouw klant extra in de schijnwerpers staat.

Minimum aan investering

Snelle marketing, meer naambekendheid en mond-tot-mond reclame op social media: het hoeft niet duur te zijn! Een minimale investering voor een maximaal social media engagement… het is perfecte reclame! Je hoeft geen expert te zijn om in te zien dat deze aanpak wérkt!

Online advertenties, advertenties in krant of radio of zelfs de ingehuurde marketingexpert: je kan het allemaal achterwege laten en kiezen voor een oplossing die werkt en die altijd resultaat geeft.

De beste marketing, is marketing die spontaan gebeurt. Als iets leuk is, gaan mensen het automatisch doen en wat is er gezelliger dan samen op de foto gaan en aan de wereld te laten zien hoe mooi het leven kan zijn? Jouw klanten gaan spontaan op de foto en delen dit graag via hun social media kanalen. Het is effectieve reclame die werkt en die jou geld én naambekendheid oplevert.

Een photobooth kopen is geschikt voor elke soort bedrijf!

Wij zijn ervan overtuigd dat er voor elke zaak een fotozuil is die past! Of je nu een café, restaurant, ijssalon, kledingwinkel, escape-room, showroom of nog een andere zaak hebt en op zoek bent naar extra bekendheid: een fotozuil is een snelle en efficiënte oplossing!

Ook wanneer je een zaak hebt waar mensen naartoe gaan voor entertainment en waar ze spontaan al in een goede bui zijn, kan je de voordelen van een photobooth ervaren. Denk maar aan een pretpark, vakantiepark, museum, hotel, bed & breakfast, theater… waar mensen én fun hand in hand gaan, is een fotozuil een extra troef.

Photobooth voor jou

Kies voor een eenvoudige manier van marketing en bestel vandaag nog jouw eigen photobooth. Check direct onze modellen photobooths, wij hebben alles beschikbaar voor je en geven je graag advies bij twijfel. Marketing die alleen maar voordelen geeft!

Wij bezorgen jou graag die kleine investering voor een groots resultaat!

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media