Photobooth of fotocamera : 6 verschillen

27 mei 2016

Al voor de photobooths hun intrede deden op bruiloften werden er al foto’s gemaakt op bruiloftsfeesten. De wegwerpcamera’s op alle tafels kennen we toch allemaal wel? Of de gouden fotolijsten, vaak gemaakt van pur-schuim en bespoten met gouden verf, waar je dan bij binnenkomst mee op de foto moest voor het gastenboek. Ook zien we steeds vaker fotografen lopen op feesten. In dit artikel zetten we de verschillen tussen een photobooth huren of gebruikmaken van een fotocamera op een rijtje.

Verschil 1 – De Gasten Doen Het Zelf

De ceremoniemeester heeft het vaak al druk. Een andere gast wil je ook niet het hele feest foto’s laten maken van al je gasten en je wilt er toch zeker van zijn dat je wat onvergetelijke foto’s van je bruiloft hebt. Een fotograaf of photobooth huren is dan vaak een goed idee. Hierbij hoef jij, je ceremoniemeester of een aangewezen familielid zich er niet meer om te bekommeren. Je gasten doen het zelf, met elkaar, de hele avond door.

Verschil 2 – Hoge Kwaliteit Foto’s

Wegwerpcamera’s geven, en dan zeggen we het eigenlijk nog voorzichtig, heeeeele slechte foto’s. Met je eigen camera fotograferen, met ingebouwde flits, is lastig als je geen bedreven fotograaf bent. Op een feestje is het donker en hoe je dan een goede foto krijgt met zo’n ingebouwde flitser weet vaak niemand.

Een professionele fotograaf resulteert meestal wel in goede foto’s. Hij of zij weet namelijk hoe het moet. Als je een photobooth huurt geldt hetzelfde: camera en belichting zijn uitstekend, van hoge, professionele kwaliteit. Je krijgt gegarandeerd goede foto’s.

Verschil 3 – Foto’s Uit Een Fotohokje Zijn Direct Geprint

Met wegwerpcamera’s is de verrassing een week na je bruiloft vaak teleurstellend, ze zijn bedroevend van kwaliteit. De foto’s van de gouden fotolijst laten ook een week op zich wachten maar zijn dan vaak best wel leuk. Ook op een professionele fotograaf moet je na je feestje nog een tijdje wachten, variërend van een paar dagen tot een paar weken. Maar met een fotohokje op je bruiloft worden alle foto’s gewoon direct geprint. Deze zijn binnen 15 seconden na het maken van je foto klaar!

Verschil 4 – Vrijwillig Op De Foto

De wegwerpcamera’s worden vaak ontweken door een grote groep gasten en de gouden fotolijst bij de entree was voor velen een ‘moetje’. En ook poseren voor een fotograaf kan niet iedereen waarderen. Maar bij een fotohokje wil iedereen maar al te graag én vaak meer dan 1x op de foto. Geen verplichte, statige foto’s, maar relaxed en ontspannen, gewoon zoals je gasten zijn.

Verschil 5 – Je Ziet Hoe De Foto Wordt

Je oom, die we eigenlijk in ieder familie tegenkomen, en stellig op elk feestje foto’s maakt en denkt een topfotograaf te zijn, stelt toch ook vaak teleur. De resultaten zie je pas later, net zoals van de wegwerpcamera’s. Op je digitale camera kun je op je schermpje mooi zien dat de foto’s goed gelukt zijn, maar zodra je ze op je computer bekijkt blijkt toch dat ze bewogen of onscherp zijn. Alleen als je één van onze photobooths huurt zie je tijdens het maken van de foto direct het resultaat. Op het scherm zie je hoe het resultaat wordt en krap 15 seconden later heb je de leuke foto in handen!

Verschil 6 – 4 Vliegen In 1 Klap

Of je nu kiest voor de professionele fotograaf, de oom met z’n camera, de wegwerpcamera’s of de gouden fotolijst, je maakt er alleen herinneringen mee voor het bruidspaar, voor jezelf. Wil je meer dan dat? Dan kun je gewoon niet om het huren van een fotohokje heen. Natuurlijk wil je die coole, toffe foto’s voor jezelf, maar daarnaast maken de gasten er tijdens je feest ook een supergaaf gastenboek mee. Dat is nog niet alles hoor. Het is ook gewoon onvergetelijk entertainment tijdens je feest, en, ‘last but not least’ geef je een écht persoonlijk bedankje mee aan je gasten. Ze kunnen tenslotte hun foto als herinnering meenemen en thuis op het prikbord hangen.

fotohokje kijken fotostrips
kijkje in fotohokje op een bruiloft

Een Photobooth Huren En Een Fotocamera Hebben 1 Belangrijke Overeenkomst!

De verschillen tussen een fotohokje huren voor je bruiloft en een fotocamera heb je nu wel gelezen, maar misschien is de overeenkomst nog wel een beetje belangrijker. Wat je keuze ook is, je legt herinneringen vast. Herinneringen die je op je eerste trouwdag samen aan het lachen brengen, die je 10 jaar later met je kinderen bekijkt en ze vertelt over die ene prachtige dag, die je 25 jaar na dato op een slideshow, geprojecteerd op de muur voorbij ziet komen als je je 25 jarig huwelijksjubileum viert. Leg ze vast, geniet ervan, elke keer als je ze bekijkt.

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media