Maak van je receptie een ongeëvenaard succes

11 maart 2022

Je plant om van jouw komende receptie een groot succes te maken? Lees dan zeker verder want met onze tips wordt het een ongeëvenaard succes. Of het een receptie is voor een jubileum, bruiloft, (bedrijfs)opening of pensioen: alles begint met een datum. Zodra je die hebt, ga je voor een grondige en gedegen voorbereiding. Want die voorbereiding, dat is het échte geheim van een perfecte receptie!

Onontbeerlijk voor een goede receptie

Allesbepalend voor de organisatie van een receptie, is het vastleggen van je locatie én je budget. Als je van plan bent om voor een exclusieve locatie te gaan, hou er dan rekening mee dat deze populaire plaatsjes vaak al lang op voorhand gereserveerd worden. Staar je bovendien niet blind op de locatie zelf, maar kijk ook andere factoren na zoals de toegankelijkheid van het gebouw en de toiletten. Heb je audiovisueel materiaal nodig, vraag dan na of dit beschikbaar is op de locatie of dat je dit zelf moet voorzien. Interessant om na te gaan, is de parkeergelegenheid en de indeling van de ruimte.

De locatie neemt al een grote hap uit het budget. Dat budget wil je vanzelfsprekend op voorhand bepalen want je zou niet de eerste zijn die een financiële kater overhoudt aan de organisatie van een receptie. Bespaar je die kopzorgen en wijk niet meer af van het budget als je het vastgelegd hebt.

Ideeën voor de ontvangst op jouw receptie

Wanneer mensen zich welkom voelen, maakt de rest van de dag niet zoveel uit. Wie een leuk moment heeft bij het binnenkomen in een feestzaal of gelegenheid, blijft voor de rest van de dag in die sfeer hangen. Zorg ervoor dat een glimlachende host of hostess uw gasten hartelijk ontvangt. Sommige mensen weten graag waar ze alles kunnen vinden. Jouw host of hostess is dan diegene die hen wegwijs kan maken, denk aan de garderobe, de bar, de toiletten…

Een mobiele fotograaf kan je ook voor de ontvangst via de rode loper inzetten! Streel jouw gasten hun ego en bevestig hen bij binnenkomst dat ze er goed uitzien. Hop, meteen even op de foto die gedeeld wordt op hun socials! 

receptie organiseren met photo booth
receptie organiseren opening winkel

Decoreren en een aandenken

Kies voor de juiste decoratie, passend bij jouw event en jouw gasten worden ondergedompeld in de sfeer die jij voor ogen hebt. Gemoedelijk en gezellig? Kies dan voor zachte, warme kleuren. Flitsend en onvergetelijk? Ga voor bling-bling, véél kleur of één overheersende passionele kleur zoals rood.
Geen erg groot budget? Alles staat of valt met verlichting. Lees: tl-lampen zijn niet flatterend. Als je ervoor zorgt dat de verlichting onrechtstreeks is, maar ook in een gezellige kleur, dan heb je al meer dan de helft gedecoreerd.

Wil je jouw gasten een leuk aandenken geven, laat dan één van onze opvallende photo booths de aandacht trekken: een photo booth met greenscreen, bijvoorbeeld, of laat ze naar huis gaan met een leuk gadget!

Catering

Alles is gezelliger met een hapje en een drankje, en dat weet jij ook! Voorzie budget voor heerlijke versnaperingen en drankjes. Vergeet de non-alcoholische drankjes niet. De tijd van enkel Spa blauw, Spa rood  en een sapje is voorbij. Gasten die naar huis gaan en heerlijk gedronken en gegeten hebben, voelen zich letterlijk en figuurlijk voldaan.

Entertainment boeken & animatie huren 

Afhankelijk van het doel en het thema van jouw receptie, kies je de animatie. Dit kan op-zichzelf-staande animatie zijn zoals een springkussen, een 360 graden photobooth spinner of leuke volksspelen die geen uitleg behoeven, maar je kan ook personen uitnodigen die het feest opleuken. Zo denken we aan sprookjesfiguren die zich tussen jouw gasten begeven of een goochelaar met leuke goochelkunsten.

Succesvolle receptie organiseren!

Ga nu maar eerst aan de slag met het vastleggen van een datum en een budget en daarna? Gaan met die banaan en op naar een succesvolle receptie! Als er iets is waarbij wij jou kunnen ondersteunen, geef ons dan zeker een seintje!

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media