WAT IS EEN PHOTOBOOTH?

14 februari 2018

photobooth sweet 16 fotospiegel

Photobooths zijn waarschijnlijk de snelst groeiende vorm van entertainment. Zeker voor feesten en evenementen. Een photobooth is ideaal om je feest succesvol en memorabel te maken. Het geeft je gasten ook een unieke cadeau: een tastbare herinnering aan een fantastische evenement.

De Werking Van Een Photobooth

Een fotobooth is leuk voor mensen van alle leeftijden. Het gelach dat vanuit het fotohokje komt is enorm aanstekelijk. Voor je het weet staat er een rij omheen. Vol grinnikende mensen, aangestoken door de lol van de huidige ‘modellen’.

Eenmaal in de booth begint het plezier echt. Met props zoals hoedjes, brillen, pruiken, tekstballonnen en veel meer komt de sfeer er al echt in. Afhankelijk van het soort photobooth kan je ook nog een achtergrond kiezen. En dan is het wachten op de flits. En nog een. En nog een! De lol van een photobooth is dat er meerdere foto’s achter elkaar worden gemaakt. Die worden samen op een fotostrip geprint. Op het eerste gezicht lijken alle foto’s hetzelfde. Maar dan zie je ineens dat de gekke bekken verschillen. Nog leuker wordt het als je tussen de foto’s snel van pose of prop wisselt.

Het leuke aan een fotohokje huren is dat de foto’s direct geprint worden. We zijn tegenwoordig zo gewend om alles op een schermpje te zien. Dan vergeten we wel eens dat een tastbare afbeelding echt wel meerwaarde heeft. De foto’s zijn klaar binnen enkele seconden en hoeven niet op te drogen. Direct klaar om door jouw en je gasten bewonderd te worden.

Dit is de beschrijving van een photobooth in een notendop. Natuurlijk zijn er vele extras en mogelijkheden bij te boeken. Daarmee maak je een fotohokje echt onvergetelijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel photobooth? Heel feestelijk! Of een photobooth op wielen? Onze bakfiets photobooth! Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een photobooth van gemaakt.

De Geschiedenis Van De Photobooth

Wist je dat de photobooth is uitgevonden door een Siberische immigrant in de Verenigde Staten? In 1925 opende deze jonge uitvinder de eerste photobooth op Broadway, New York. Dit was direct een enorm succes. Iedereen wilde voor een laag bedrag op de foto! En direct een afdruk meekrijgen was toen al dé unique selling point. Net als nu eigenlijk. Uiteindelijk verkocht hij zijn idee voor 1 miljoen dollar. Dat was in die tijd natuurlijk honderden keren meer waard dan nu.

In de decennia na zijn uitvinding bleef de photobooth een succes. En nog steeds kun je  overal ter wereld fotohokjes vinden om pasfoto’s te nemen. Direct geprint. De technologie is er natuurlijk wel wat op vooruit gegaan. Zo zijn alle camera’s in een photobooth nu digitaal. En kun je op een scherm al zien hoe je foto is geworden. Maar als je de foto’s bekijkt dan is er niets veranderd. Net als bijna een eeuw geleden staan de fotostrips vol lachende mensen. Of kussende koppels. Zelfs de duckface bestond al in het interbellum!

De Photobooth Anno 2018

Terug naar het heden! Zoals we al beschreven is een fotohokje huren uitermate geschikt voor een feest. Of een bedrijfsevenement of festival. Het is zowel entertainment, een manier om herinneringen vast te leggen én een fotomarketingtool. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je logo laten afdrukken op iedere foto. Ook kun je gasten vragen om de foto te delen op social media. Vaak worden de foto’s ook gebruikt als kortingscoupon. Kortom, marketingtoepassingen te over!

Bruiloftsfeesten zijn waarschijnlijk de evenementen waar photobooths het meest worden ingezet. Dit is niet zo vreemd. In plaats van een fotograaf en een traditionele achtergrond is een photobooth veel interactiever. Of je nu kiest voor een fotohokje met of zonder begeleiding, je gasten zullen zich zeker vermaken!

De Toekomst Van De Photobooth

Hoe gaan de photobooths zich ontwikkelen? Waarschijnlijk gaan we steeds meer slimme camera’s zien die met augmented reality een extra dimensie aan de foto’s gaan geven. Misschien verwelkomen we ook vliegende photobooths (drones) op feestjes. Maar tot die tijd is een ‘gewone’ photobooth meer dan leuk genoeg voor een succesvol evenement.

Verder zal de geschiedenis zich ook weer herhalen: polaroidcamera’s zijn immers ook weer terug van weggeweest. Want ook al zijn de digitale photobooths een groot succes, de charme van analoge foto’s blijft onweerstaanbaar. Gelukkig kunnen we tegenwoordig een keuze maken. Want wat je voorkeur ook is op doehetselfiebox.nl kun je het vinden en reserveren.

Heb je nog vragen of wil je nu een fotohokje huren voor je evenement of feest? Neem dan direct contact met ons op!

Doe het SelfieBox is onderdeel van

logo booqbox

Oud-Beijerland (Nederland)

Informatie
Volg ons op Social Media